הנושאים הללו משתלבים ה בזה. מהנדסי ביוטכנולוגיה ומהנדסי המזון, יוכלו בסיום לימודיהם להשתלב בתעשיות שונות בתחום הביולוגיה. מי שאוהב מדעים, מחקר ופיתוח יוכל ללמוד מקצוע מאתגר לחיים ולהשתלב בעבודות מפתח שיוכלו לתת לו משכורת נאה וסיפוק רב.
מי שיהיה מעוניין להתפתח יותר ולהגיע לעמדות גבוהות בתחום המחקר, יוכל להמשיך ללמוד ללימודי תואר שני ושלישי בתחום הנדסת המזון. ההתפתחות הזאת בלימודי תואר שני ושלישי יוכלו לפתח את המהנדס בבחינה אקדמאית כך שאותו מהנדס שילמד להמשך התארים האלה יוכל להיות שותף בקידום המחקר בארץ בתחום זה.
גם מבחינת השכר, מהנדס מזון בעל שנת וותק אחת יכול להגיע למשכורת של 15,000ש"ח וכמובן ככל שיצבור שנות וותק, כך תעלה משכורתו.
תחום זה במקצוע ההנדסה הינו תחום מבוקש ומסתמנת עלייה גדולה בביקוש ללימודי הנדסת המזון וביוטכנולוגיה שהם קשורים יחדיו. מהנדס מזון יוכל לתרום הרבה לפיתוח ענף המזון, התרופות והקוסמטיקה. תפקידו גם לגלות תגליות חדשות בתחומים הקשורים לחומרים כמו מזון, תרופות ומוצרי טיפוח שונים.