לימודי תואר ראשון להנדסת מכונות במכללות השונות בתל אביב יכשירו מהנדסים במקצועות הנדסיים וייתנו להם כלם כמו ניסיון מעשי בטכנולוגיות השונות לפיתוח מערכות מורכבות שיש בהן מספר תחומים. על מנת לספק למהנדס את הידע הבסיסי בשנות לימודיו הראשונות, תהיה לו תכנית לימודים הכוללת את מדעי היסוד כמו מתימטיקה, פיסיקה, כימיה ומדעי המחשב. בתוכנית הלימודים יינתנו שני מסלולי בחירה והתמחות כמו זרימה ומבנים, תחום זה מיועד להכשרה של מהנדסי מכונות בתחומים של חומרים, מבנים וייצור. התחום השני הינו מכאנטרוניקה שמשלב בין הנדסה מכנית, הנדסת אלקטרוניקה ויכשיר את הבוגרים לעבודה עם מערכות מורכבות שנדרש עבורן ידע רב בהרבה תחומים הקשורים להנדסה.
תנאי הקבלה להנדסת מכונות בתל אביב
בדרך כלל במכללות בתל אביב יהיו תנאי קבלה עבור מועמדים להנדסת מכונות ללימודי תואר ראשון שיכללו תעודת בגרות מליאה הכוללת 4 יחידות לימוד במתימטיקה בממוצע של 80 לפחות או 5 יחידות לימוד במתימטיקה בממוצע של 70, 4 יחידות לימוד בפיסיקה בציון של 70 לפחות או 5 יחידות לימוד בפיסיקה בציון 60. מבחן פסיכומטרי בציון של 600. תחום ההנדסה באופן כללי, הינו תחום מגוון וכולל התמחות ותחומי עיסוק רבים. מהנדסי מכונות לאחר תום לימודיהם, יוכלו למצוא עבודה בתחום בקלות ויוכלו אף להשתלב בתפקידים בכירים בתחומים שונים אפילו בתחום הרפואה כמו מכשור רפואי, רובוטים מדויקים ועוד הרבה. גם בתחום התחבורה ישנן אפשרויות רבות למהנדס מכונות להשתלב בשוק העבודה כמו בתחומי כלי רכב, מטוסים, ספינות רכבות ועוד.
תכנית הלימודים בהנדסת מכונות
לימודי הנדסת מכונות בתל אביב, כוללים לימודי הנדסה, שנפרשים על 4 שנים. בשנתיים הראשונות ללימודי התואר הראשון, יילמדו הסטודנטים במיוחד את מקצועות הבסיס במדעים ונושאים שונים בהנדסת מכונות. בשנתיים האחרונות לפני סיום התואר הראשון, יתמקדו הסטודנטים בנושאים הקשורים יותר להתמחות במיקרו ובהנדסת מכונות קלאסית. במהלך השנה הרביעית והאחרונה ללימודים, ייערכו הסטודנטים פרויקט גמר שאותו ינחו הסגל האקדמאי במוסד הלימודים שבסגל זה יהיה נוכח אף מהנדס תעשייה.