פסיכולוגיה, סוציולוגיה ואנתרופולוגיה הם שלושה מדעים המרכיבים את תכנית לימודי מדעי ההתנהגות לתואר ראשון. תהליכים חברתיים ומגמות תרבותיות והקשר ביניהם ואל הפרט הם הליבה של לימודים אלה.
האדם הוא יצור מורכב ועל מנת להבין את ההתנהגות האנושית יש צורך לקבל כלים ולהיחשף לגישות יישומיות הרלוונטיות לחברה כיום. התנהגות בני האדם נבדקת בהקשרים אנתרופולוגיים, חברתיים, היסטוריים ופסיכולוגיים.
לימודי מדעי ההתנהגות לתואר ראשון הם לימודים מרתקים, מסקרנים ומעשירים בידע כללי נרחב. בין הנושאים הנלמדים אפשר למצוא פסיכולוגיה ארגונית, שיטות מחקר וסטטיסטיקה, פסיכולוגיה התפתחותית, חברתית ופיזיולוגית וכן תהליכי למידה וזכירה. מדעי ההתנהגות גם משמשים כלי מחקרי להבנת האנושות בכלל והחברה הקרובה בפרט.
מדעי ההתנהגות – תחומי עיסוק
אפשרויות התעסוקה עם סיום הלימודים הן בקשת רחבה של תחומים כגון משאבי אנוש, כוח אדם, חברות גיוס והשמת כוח אדם הן במגזר הפרטי והן הציבורי.
מדעי ההתנהגות – תנאי קבלה
לימודי מדעי ההתנהגות לתואר ראשון הם לימודים מבוקשים, יוקרתיים וקשים. תנאי הקבלה למדעי ההתנהגות משתנים ממוסד למוסד, כך גם רף הציון הפסיכומטרי עשוי להשתנות ממקום למקום ותלוי בממוצע ציוני תעודת הבגרות של המועמד.
מדעי ההתנהגות – מוסדות לימוד
ישנם מוסדות שניתן להתקבל אליהם ללימודים על סמך ציוני הבגרות בלבד אך אלו נדרשים להיות גבוהים. כמו כן בוגרים של תואר הנדסאי, למשל, יכולים להתקבל ללימודים על סמך ציוניהם בלבד.בכל מקרה, כדאי לבדוק את תנאי הקבלה של כל מוסד ומוסד.