ישנם הרבה מוסדות לימוד ומסלולי לימודים שמציעים מגוון של קורסים ואפיקי הכשרה. ישנו נתון חשוב מאוד הקשור ללימודים.
התשובה לשאלה מדוע אני לומד?
ברגע שיש לך תשובה ברורה לשאלה הזאת תוכל לבצע את הלמידה בקלות רבה יותר ובהנאה. הרבה אנשים ניגשים ללמוד מקצוע מבלי באמת לדעת לשם מה הם לומדים אותו ולכן לומדים אותו מהסיבות הלא נכונות או לפחות מסיבות שאינן ברורות להם. לדוגמה אדם יכול ללמוד מקצוע מכיוון שזה מאוד חשוב להורים שלו או שזה מקצוע מאוד מקובל או שמישהו המליץ עליו וכדומה. לא שזה רע ללמוד מהסיבות שהוזכרו קודם רק שהתלמיד צריך לדעת שלשם כך הוא לומד.
אם התלמיד באמת לומד נושא כדי להיות בקיא ומצליח בו וביישום שלו הוא צריך לבדוק בזמן שהוא לומד כיצד הנתונים חלים על החיים שלו או על הסביבה ואיך הוא יכול ליישם אותם בחייו, לבדוק האם ישנו משהו שיכול להדגים את אותו נתון או האם הוא נתקל במשהו שממחיש את הנתון הזה, כך למעשה הוא מביא את החומר הנלמד לרמה של יישום ותלמיד כזה יהפוך להצלחה בתחום. לתלמיד שלומד כדי להצליח בבחינה או כדי שאימא תהיה מרוצה יהיה קשה ליישם את הידע בחיים ולמעשה הלמידה עצמה תהיה פחות מהנה. מעבר לזה במידה והתלמיד גם לא מודע לעובדה שהוא לומד עבור אימא או להצליח בבחינה זה יהיה עוד הרבה פחות נסבל.
כשאתה עונה לשאלה לשם מה אני לומד את הנושא הזה? אתה תוכל לאמוד את רמת המאמץ וההתעמקות הנדרשים בלימוד הנושא, ייתכן ואתה רק רוצה ללמוד איך מפעילים את מכונת הכביסה כדי לכבס את בגדיך, זה ייתן לך את הרמה של התעמקות והלימוד בנושא של מכונת כביסה, משהו כמו איך להפעיל, השלבים וכולי. לעומת זאת אם אתה רוצה לתקן מכונות כביסה ולעסוק בזה כמקצוע, רמת ההתעמקות שלך בלמידה של הנושא תהיה שונה, תרצה להבין על החלקים, מבנה מכני, חשמל, מנועים וכדומה.
לסיכום, כשאתה ניגש ללמוד נושא כלשהו, תברר קודם לשם אתה לומד ומה המטרה של הלמידה עבורך. בהתאם לתשובה תכוון את המאמץ ורמת ההתעמקות בנושא ובשימוש בו, תבדוק איך הנתונים חלים על החיים שלך ומה אתה יכול לעשות איתם, בהתאם למטרה. כשאתה לומד תת נושא, מאמר או משתתף בהרצאה שקשורים לנושא תבדוק לשם מה אתה לומד אותם ומה אתה יכול לעשות איתם. בדרך זו תוכל באמת להשיג את הנתונים הראשיים שלהם אתה זקוק כדי להשיג את המטרה שלך.
בהצלחה.