תעשיית הרכב התפתחה בשנים האחרונות, רכבים פשוטים שהיו בתקופה הקודמת יותר שהופעלו באמצעות מהלכים הפועלים על גיר רגיל, וחלונות שהיו להם ידיות הפעלה ולא מערכת לחלונות חשמליים, הוחלפו מכוניות עם גיר אוטומטי שמערכת הפעלת החלונות שלהם הינה חשמלית. כמו כן, ניתן היום לראות המון שכלולים הרכב בזכות הטכנולוגיה. כל מנת לייצר ולתכנן רכבים כאלה, דרושים אנשי מקצוע בעלי ידע רב בתחום. הנדסאי רכב הינו מקצוע שחולש על הרבה תחומים כמו למשל, מחשבים, פיסיקה טכנית, חשמל מתימטיקה ואלקטרוניקה. להנדסאי חייב להיות חוש טכני מפותח. המקצוע הוא אינו רק טכני אחר דורש גם אבחון נכון וידע מקצועי רב.
היכן ללמוד הנדסת רכב בירושלים?
ישנן הרבה מכללות בארץ המקיימות תכניות לימודים ללימודי הנדסת רכב הפועלות תחת פיקוחו של המה"ט – המרכז הממשלתי להכשרה בטכנולוגיה ובמדע, אשר הוקם כמסגרת האגף להכשרה ופיקוח כוח אדם במשרד המסחר והתעשייה. מי שיהיה מעוניין ללמוד בירושלים את תחום הנדסת הרכב, יוכל ללמוד במכללה האקדמית להנדסה בירושלים, ובמכללת אורט. הנדסת רכב, מיועדת לכל אדם שמעוניין להיכנס לעולם הטכנולוגיה והרכב, באם בתחום של תיקון וטיפול בכלי רכב או ניהול , פיתוח וייצור של כלי רכב. לימודי הנדסת רכב מתחילים מהיסוד, ולכן אין צורך בידע מוקדם.
מה לומדים בהנדסת רכב?
כל מקצועות היסוד בלימודי הנדסת רכב יכללו את יישומי המחשב, בהמשך יילמדו : חלקי מכונות, אנגלית טכנית, תורת החומרים, מתימטיקה שימושית, מהמודינאמיקה, מערכות הידראוליות ופנאומטיות ומכניקה טכנית. בשנה השנייה ללימודים שהיא גם האחרונה, יילמדו הנושאים הבאים: תורת המנוע, חשמל ואלקטרוניקה אבחון ואיתור תקלות, מכנטרוניקה והכרת מערכות ממוחשבות שונות. כל תלמיד יחויב בפרויקט גמר . מי שסיים את לימודיו בהצלחה, יוכל, לקבל דיפלומת הנדסאי רכב שתהיה מוכרת במשרד החינוך והמה"ט.
תנאי הקבלה ללימודי הנדסת רכב
ברוב מוסדות הלימודים בתחום הנדסת רכב, התנאי הראשון הינו תעודת בגרות מלאה או לימודי קדם הנדסה לאלה שסיימו רק בגרות חלקית. הכשרת ההנדסאי נמשכת כשלוש שנים ובוגרי הלימודים יירשמו בפנקס המהנדסים . מי שיהיה מעוניין ללמוד את המקצוע במסגרת לימודי ערב, יוכל לשלב לימודים עם עבודה ומי שיהיה מעוניין להמשיך ללימודי תואר ראשון יוכל לעשות זאת במסלול מקוצר.