לימודי בישול – כללי
בישול הוא הפעולה של הכנת מוצרי מזון לאכילה, בהרבה מקרים על-ידי חימום המזון, שימוש בשילובים של מוצרים, תבלינים ושיטות חימום ועיבוד משנים את המרקם, הצורה והטעם של המזון. לאחרונה אנחנו רואים הרבה תכניות על בישול ואוכל ומהכנת מזון לאכילה גרידא ניתן לראות את האומנות שבעניין. בישול הוא תחום מאוד רחב ומגוון ומכיל הרבה תחומי משנה, תרבויות שונות ואף אזורים שונים בתוך אותה מדינה משתמשים בטכניקות, חומרים וטעמים שונים. ניתן ללמוד בישול למטרות שונות הן כחובב והן כטבח מקצועי ואף שף.
לימודי בישול – ידע
אם בחרת במקצוע עם יוקרה, יצירתיות ואחד שמנעים את זמנם של האחרים, לימודי בישול יתנו לך את הידע העיוני והמעשי הנחוצים לך כדי להפוך למקצוען בתחום הבישול, כמובן שאם תרצה ללמוד לבשל עבור מטרה אחרת, גם כן תוכל לקבל את הכלים וכישורים לעשות זאת.
לימודי בישול – נושאי לימוד
נושאי הלימוד בתחום סדנאות בישול הן מגוונות. בישול הם רבים ומגוונים, למרות שיתכנו הבדלים בין מוסדות לימוד שונים חלק נכבד מהקורסים הבאים נלמדים ברוב המוסדות המכשירים בבישול: אמנות הבישול, מבנה המטבח המקצועי, הכרת כלי מטבח, עבודה עם סכינים, מיומנויות חיתוך, נוזלים יסודיים, צירים ורטבים חמים וקרים, איברי פנים, מטבחי עמים, בולאנג'רי, מנות ראשונות חמות וקרות, הכנת מרקים, שיטות הסמכה, מאכלי ביצים, בקר ועגל, עוף ובעלי כנף, בשר כבש וטלה, הכרת חלקי הבשר, דגים ופירות ים, בישול צמחוני, מאכלי בצק, לחמים, קינוחים, קונדיטאות, פסטה ואטריות, אפייה, שימוש בתנור, הכנת תפריטים, תזונה, תברואה ותורת החומרים, ועוד.
לימודי בישול – מסלולי לימוד והתמחויות
ישנם מספר מסלולי לימוד נפרט את חלקם: לימודי בישול בסיסי; לימודי בישול מקצועי – כוללים סטאז'; קונדיטוריה ואפיה; פטיסרי – בצקים, קרמים ומוסים, שוקולד ופרלינים; אה לה קרט – עבודה עם בשרים, דגים, חלקי פנים, פירות ים ועוד. מוסדות הלימוד בונים מסלולי לימוד והתמחויות שונים ולפרטים המדויקים יש ליצור קשר עם מוסד הלימוד.
לימודי בישול – תעודה
מוסדות הלימוד השונים מעניקים תעודות גמר והסמכה בהתאם לתנאי ההסמכה שהתנו. ברוב המקומות משך ההכשרה לכל קורס או מסלול הוא כשמונה חודשים, כשלושים מפגשים.